Σακχαρώδης Διαβήτης

Η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων American Rest Home  με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους, παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες και υποστήριξης σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη.

Ο Διαβήτης κατατάσσεται στα νοσήματα διαταραχής του μεταβολισμού. Ο μεταβολισμός είναι ο μηχανισμός με τον οποίο το σώμα μας χρησιμοποιεί τις τροφές για να δώσει ενέργεια στον οργανισμό μας. Οι περισσότερες τροφές που τρώμε διασπώνται κυρίως σε γλυκόζη. Η γλυκόζη είναι μια μορφή «ζάχαρης»  στο αίμα μας και αποτελεί  την κύρια πηγή «καυσίμου»  για το σώμα μας.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης στα αρχικά στάδια ενδέχεται να μην εμφανίζει κανένα σύμπτωμα. Εάν εμφανίζονται, τα συμπτώματα με τα οποία μπορεί να εκδηλωθεί περιλαμβάνουν την συχνή ή ακόμη και έντονη δίψα, την συχνή ούρηση, την πολυφαγία και το αίσθημα πείνας, την κόπωση, τη θολή όραση, τη ναυτία, τον εμετό, την απώλεια σωματικού βάρους (παρά την πολυφαγία) και άλλα.

Η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων American Rest Home  με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους, παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες και υποστήριξης σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη.

Αντιμετώπιση σακχαρώδους διαβήτη

Η αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 είναι πολύπλοκη με σημαντικού βαθμού δυσκολία. Η δυσκολία απορρέει είτε από την παρουσία συνοδών νοσημάτων, είτε από χρόνιες επιπλοκές απότοκες της εξελικτικής πορείας του διαβήτη. Κατά συνέπεια για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της μεταβολικής διαταραχής και των επιπτώσεών της, απαιτείται ο σχεδιασμός της κατάλληλης στρατηγικής όπως φαίνεται παρακάτω:

  • Λήψη ιστορικού
  • Κλινική εξέταση
  • Εργαστηριακός έλεγχος
  • Εκπαίδευση ασθενούς
  • Επιλογή φαρμακευτικής αγωγής
  • Οδηγίες για διατροφή-πρόγραμμα άσκησης

Όλα τα παραπάνω βρίσκουν εφαρμογή στις μονάδες μας τόσο στο ιατρικό και νοσηλευτικό κομμάτι, όσο και τις παροχές που αφορούν το πρόγραμμα διατροφής και άσκησης των συγκεκριμένων ασθενών.

%cf%83%ce%b1%ce%ba%cf%87%ce%b1%cf%81%cf%8e%ce%b4%ce%b7%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b2%ce%ae%cf%84%ce%b7%cf%82-3%ce%b7-%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%af%ce%b1

Έτσι λοιπόν υπάρχει μέριμνα για την ορθή φαρμακευτική αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και των επιπλοκών του καθώς και για την ορθή λήψη τροφής, τόσο στον τρόπο, όσο και στην ορθή διαχείριση καθημερινών διατροφικών συνηθειών (επαρκή λήψη λευκωμάτων – υδατανθράκων, φρούτων και λαχανικών).


Διαβάστε περισσότερα για την Εξειδίκευση που μπορούμε να προσφέρουμε στην οικογένειά σας μέσα από την μονάδα μας.

Επικοινωνήστε με την Μονάδα Φροντίδας Ηλικωμένων
American Rest Home στο Χολαργό, Αθήνα
210 6517485