Γαστροστομίες

Στη μονάδα American Rest Home διατίθεται εξειδικευμένο προσωπικό που ασχολείται με θέματα σίτισης.

Αντιμετώπιση προβλημάτων σίτισης

Στη μονάδα American Rest Home διατίθεται εξειδικευμένο προσωπικό που ασχολείται με θέματα σίτισης. Οι φιλοξενούμενοι που εμφανίζουν προβλήματα δυσκαταποσίας ή που κινδυνεύουν από εισρόφηση, αξιολογούνται από το νοσηλευτικό προσωπικό, τον ιατρό της μονάδος και αν απαιτηθεί από τη λογοθεραπεύτρια.

Ειδικός γαστρεντερολόγος ενημερώνει το περιβάλλον για τις επιλογές της αντιμετώπισης του προβλήματος και στην περίπτωση που απαιτείται τοποθέτηση γαστροστομίας ο ασθενής μεταφέρεται με ασθενοφόρο σε κλινική για λίγες ώρες. Μετά την επιστροφή του στη μονάδα η σίτιση μπορεί να ξεκινήσει σε λίγες ώρες μέσω της γαστροστομίας.

Το προσωπικό της μονάδας, μπορεί να αντεπεξέλθει σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει με τους καθετήρες σίτισης επί 24 ώρου βάσεως. Συνεργάτες διαιτολόγοι, μπορούν να βοηθήσουν στην επιλογή του σωστού διαλύματος τροφής που θα χορηγηθεί στον ασθενή ανάλογα με τα υποκείμενα νοσήματά του.

diatrofi

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της γαστροστομίας;

Η γαστροστομία συνιστάται σε άτομα που αδυνατούν να σιτίζονται από το στόμα λόγω δυσχερειών στην κατάποση (άνοια, Parkinson, εγκεφαλικά επεισόδια). Η τοποθέτηση γαστροστομίας είναι σχετικά απλή και ασφαλής διαδικασία.

Μέσω της μεθόδου της γαστροστομίας, εξασφαλίζεται η σίτιση η ενυδάτωση του ασθενούς ανεξάρτητα της ικανότητας κατάποσης του. Με αυτό τον τρόπο, καλύπτονται με ασφάλεια οι καθημερινές ανάγκες του ασθενούς. Μελέτες έχουν δείξει ότι η τοποθέτηση γαστροστομίας συνδέεται με καλύτερη επιβίωση και ποιότητα ζωής επιλεκτικά σε κάποιες ομάδες ασθενών. Σε περιπτώσεις όπου ο ασθενής διατηρεί ακόμη σε κάποιο βαθμό ασφαλή κατάποση, μπορεί να λαμβάνει παράλληλα και από το στόμα μέρος της τροφής του. Εάν η κατάποση του ασθενούς βελτιωθεί και οι συνθήκες το επιτρέπουν, ο σωλήνας γαστροστομίας μπορεί να αφαιρεθεί.


Διαβάστε περισσότερα για την Εξειδίκευση που μπορούμε να προσφέρουμε στην οικογένειά σας μέσα από την μονάδα μας.

Επικοινωνήστε με την Μονάδα Φροντίδας Ηλικωμένων
American Rest Home στο Χολαργό, Αθήνα
210 6517485