Νόσος τελικού σταδίου

Η παρηγορητική φροντίδα ασθενών τελικού σταδίου, παίζει σημαντικό ρόλο και έχει ως στόχο να απαλύνει τον πόνο και τα συμπτώματα.

Αναμφίβολα, η διατήρηση της ποιότητας της ζωής, αποτελεί βασικό στοιχείο καθ`όλη τη διάρκεια της ζωής και το ίδιο παραμένει και όταν μία νόσος βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η παρηγορητική φροντίδα παίζει σημαντικό ρόλο και έχει ως στόχο να απαλύνει τον πόνο και τα συμπτώματα.

Παρηγορητική φροντίδα

Εκτός από την ορθή διαχείριση των συμπτωμάτων, μέσα από την παρηγορητική φροντίδα, τίθενται ρεαλιστικοί στόχοι ανάλογα με τον ασθενή οι οποίοι μάλιστα πρέπει να συνάδουν με τις αξίες και τις προτιμήσεις του. Βέβαια βασικό στοιχείο σε αυτή την περίπτωση αποτελεί και η συνεπής και σταθερή επικοινωνία μεταξυ του ασθενούς και όλων όσων εμπλέκονται στη φροντίδα του και τέλος την ψυχοκοινωνική, πνευματική και πρακτική υποστήριξη προς τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της μονάδας μας, αποτελεί το οικογενειακό περιβάλλον της μονάδας, σε αντιδιαστολή με το στείρο και απρόσωπο περιβάλλον του νοσοκομείου. Αναμφίβολα, αυτός είναι ο κατάλληλος χώρος για έναν άνθρωπο που δυστυχώς το νόσημά του, τον έχει φέρει στο τέλος της ζωής του (νόσος τελικού σταδίου).

Απαρέγκλιτος κανόνας για τη μονάδας μας είναι ο σεβασμός στην προσωπικότητα του ασθενούς, στις αξίες και τα πιστεύω του, αλλά και στην υποστήριξη της οικογένειας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Μέσα από ήπιες παρεμβάσεις ιατρικής και νοσηλευτικής φύσεως και κυρίως ανθρωπιά και αγάπη προσδοκούμε να απαλύνουμε τον πόνο, σωματικό και ψυχικό, και να προσφέρουμε ηρεμία και αξιοπρέπεια στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται.


Διαβάστε περισσότερα για την Εξειδίκευση που μπορούμε να προσφέρουμε στην οικογένειά σας μέσα από την μονάδα μας.

Επικοινωνήστε με την Μονάδα Φροντίδας Ηλικωμένων
American Rest Home στο Χολαργό, Αθήνα
210 6517485