Διατροφή

Οι έμπειρες μαγείρισσες της πρότυπης μονάδας φροντίδας American Rest Home δημιουργούν προσεγμένα γεύματα με τις επιλεγμένες και ποιοτικές πρώτες ύλες.

Προσεγμένη διατροφή στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων American Rest Home

Οι έμπειρες μαγείρισσες της πρότυπης μονάδας φροντίδας American Rest Home δημιουργούν προσεγμένα γεύματα με τις επιλεγμένες και ποιοτικές πρώτες ύλες. Το φαγητό προετοιμάζεται στην κουζίνα της μονάδας και ανάλογα με τις ανάγκες δημιουργούνται ειδικά μενού.

Λαμβάνοντας υπόψη την υγεία των φιλοξενουμένων, προσφέρονται τρία ισορροπημένα γεύματα και ενδιάμεσα ροφήματα και σνακ. Το μενού μας, το οποίο έχει σχεδιαστεί να είναι υγιεινό, θρεπτικό και νόστιμο, αφορά κύκλο τεσσάρων εβδομάδων με πολύ λίγα στοιχεία που επαναλαμβάνονται.

diatrofi

Στον καθορισμό των γευμάτων, λαμβάνονται υπόψη οι αρχές της Μεσογειακής διατροφής, καθώς και οι ιδιαιτερότητες του διαιτολογίου του κάθε ηλικιωμένου. Κάθε μέρα υπάρχουν δύο επιλογές για το κύριο γεύμα, το οποίο σερβίρεται μεσημέρι. Σημειώνεται ότι κατόπιν συνεννοήσεως, μπορεί να προετοιμαστεί ειδικό μενού, στην περίπτωση που κάποια από τις επιλογές δεν είναι αρεστή.

Διάφορες παθήσεις, απαιτούν και συγκεκριμένο διαιτολόγιο. Αυτό ακριβώς είναι που λαμβάνει υπόψη και το American Rest Home εξειδικεύοντας τη διατροφή του κάθε φιλοξενουμένου. Για παράδειγμα αν κάποιος πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη απαιτείται να καταναλώνει συγκεκριμένα τρόφιμα, στοιχείο που λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Γενικότερα, η επιλογή των γευμάτων, γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η καλή λειτουργία του εντέρου με μία διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες.

Ανάλογα με τις ανάγκες, το εκπαιδευμένο προσωπικό του American Rest Home  υποβοηθά στη χορήγηση της τροφής. Σε ασθενείς με νευρολογικές ή άλλες παθήσεις όταν συνυπάρχουν δυσκολίες στην κατάποση υπάρχει συνεργασία με ειδική λογοθεραπεύτρια, που αξιολογεί τα προβλήματα κατάποσης και στην περίπτωση που η σίτιση από το στόμα δεν είναι εφικτή, η σίτιση εξυπηρετείται μέσω εντερικών καθετήρων (γαστροστομία, ρινογαστρικός καθετήρας).


Διαβάστε περισσότερα για την Εξειδίκευση που μπορούμε να προσφέρουμε στην οικογένειά σας μέσα από την μονάδα μας.

Επικοινωνήστε με την Μονάδα Φροντίδας Ηλικωμένων
American Rest Home στο Χολαργό, Αθήνα
210 6517485